top of page

Zo kies je de perfecte trouwfotograaf

Er zijn zoveel keuze´s die gemaakt moeten worden in aanloop naar jullie trouwdag, zo vind je de perfecte trouwfotograaf voor jullie bruiloft!


Als je gaat trouwen kom je voor een enorme hoeveelheid aan keuzes te staan; de gastenlijst, het kiezen van de kleding, de locaties, muziek en het diner of de catering… Maar één van de keuzes die een echte must zijn voor je bruiloft, is het kiezen van een professionele trouwfotograaf. Hoe wil je je dag laten vastleggen en wie mag dat doen?Kies je voor een professionele fotograaf, dan vind je op internet een enorm aanbod aan fotografen. Uit alle regio´s bieden fotografen zichzelf en hun diensten aan en allen hebben ze een eigen stijl!


Voor je überhaupt een keuze gaat maken moet je nadenken over wat voor fotograaf bij je past. Daarvoor ga je eerst kijken naar de stijl van de fotograaf. Er zijn drie soorten stijlen trouwfotografie: traditionele trouwfotografie, editoriaal en journalistieke trouwfotografie


Bij het kiezen van een trouwfotograaf is het belangrijk dat de werkwijze van de fotograaf bij jullie past. Bruidsparen boeken mij omdat ik mensen niet laat over-poseren. Ik laat mensen zijn wie ze zijn alleen ik zorg ervoor dat ze mooi en professioneel op de foto staan.

Journalistieke trouwfotografen leggen alle momenten vast zoals zij zijn. Ze zullen zich op de dag zelf op de achtergrond houden en de foto’s die zij maken zijn absoluut niet geposeerd. Een trouwfotograaf die journalistiek te werk gaat zal nooit jullie dag onderbreken omdat het moment er nog niet goed genoeg op staat.Offertes aanvragen

Als je een aantal fotografen hebt gevonden die je interessant vindt, is de volgende stap om ze te benaderen voor een (vrijblijvende) offerte, zodat je weet wat de fotograaf biedt voor welk budget. Antwoorden die je in ieder geval op de offerte terug wilt vinden zijn: 

Hoe lang komt de fotograaf fotograferen, de hele dag of alleen bij de belangrijkste momenten van de dag?.Hoe zit het met reiskosten en -tijd?Hoeveel foto’s krijg je uiteindelijk?Hoe lang moet je op je foto’s wachten?Hoe worden de foto’s aangeleverd? Is er sprake van een aanbetaling, zo ja hoeveel bedraagt deze?


Ontmoeting met de fotograaf

Veel stellen zullen voor de grote dag nog een ontmoeting met de fotograaf willen. Ook bij het kiezen van een fotograaf geldt namelijk dat communicatie een heel belangrijk element is.

Tijdens deze ontmoeting kunnen jullie samen met de fotograaf nog een keer het portfolio bekijken en bespreken wat jullie wensen zijn en of hij/zij degene is die deze kan verwezenlijken.Kiezen jullie voor een pre-weddingshoot?

Wat door sommige fotografen wordt aangeboden is een pre-weddingshoot. Dit is een portretfotosessie van jou en je aanstaande, die je enerzijds een mooie serie foto’s oplevert en jullie anderzijds de kans biedt om alvast kennis te maken en een beetje te wennen aan de (werkwijze van de) fotograaf. Dit is bijvoorbeeld ook ontzettend leuk als je een foto op je trouwkaart wilt plaatsen, je hebt dan foto’s in dezelfde stijl als de uiteindelijke trouwfoto’s!


De laatste loodjes voor de bruiloft…

In de aanloop naar de grote dag is het goed om duidelijke afspraken met de trouwfotograaf te maken. Hoe laat en waar wordt hij/zij verwacht, hoe lang blijft hij/zij, wat zijn de precieze adressen van de locaties waar jullie die dag heen gaan en wat verwachten jullie van de foto’s? Op welk punt in het programma van de dag past het om reportagefoto’s te maken

66 weergaven

Comments


bottom of page